da

Konkurrencer i trail-riding og udholdenhedsridning

Udholdenhedsridning er baseret på kontrollerede langdistanceløb. Det er en af de internationale konkurrencer anerkendt af FEI. Udholdenhedsridning udføres i hele verden. Der er to forskellige langdistanceløb: konkurrencer i trail-ridning og udholdenhedsridning. I et udholdenhedsridning vinder den hest, der først krydser målstregen, efter den ind imellem stoppes for at blive tilset af en dyrlæge, som bedømmer dyret til at være ved godt helbred og i stand til at fortsætte. I USA er de fleste udholdenhedsløb enten 50 (80 km) eller 100 mil (160 km) lange. Kortere løb, kaldt Limited Distance-løb (LD), organiseres for nye ryttere inden for sporten eller unge heste under optræning. LD har dog udviklet sig til en selvstændig konkurrence, hvor der også deltager ryttere og heste med mere erfaring. Der findes også længere løb, der normalt varer flere dage. Som ved maratonløb for mennesker deltager mange ryttere for at forbedre deres hests bedste præstation og anser det, at afslutte afstanden med en korrekt dyrlægejournal efter endt løb som en ”sejr”.